Немедикаментозні методи лікування в кардіології та ревматології : [навч. посіб.] - Кривенко, Віталій Іванович; Пахомова, Світлана Петрівна; Качан, Ігор Сергійович; Федорова, Олена Петрівна; Колесник, Михайло Юрійович; Непрядкіна, Ірина Василівна; Бородавко, Ольга Іванівна (Запорізький державний медичний університет, 2020)
Навчальний посібник складено відповідно до типових програми за розділом «Немедикаментозні методи лікування» для лікарів-інтернів очної частини спеціалізації зі спеціальностей «Загальна практика-сімейна медицина» і «Внутрішні хвороби» та програми ТУ - підвищення кваліфікації лікарів. Посібник охоплює частину цього курсу за напрямком кардіології та ревматології, містить питання раціонального та лікувального харчування, фізичної активності, загальної фізіотерапії - характеристику основних фізичних факторів, які використовуються у лікуванні внутрішніх хвороб та приватні питання лікування серцево-судинних та ревматичних хвороб, короткі відомості щодо використання фітопрепаратів. У посібнику матеріали ґрунтуються на нормативних документах МОЗ України, результатах сучасних досліджень вітчизняних та іноземних фахівців щодо фізіотерапевтичного лікування найпоширеніших захворювань внутрішніх органів. Посібник підготовлений для слухачів системи післядипломної освіти: лікарів-інтернів, лікарів різних спеціальностей.