Лікарська помилка в стоматологічній практиці та її правові наслідки - Микитенко, М. В. (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Питання щодо якості і точності у наданні медичної допомоги на цей час дуже актуальне. Недоліки надання медичної допомоги у практиці лікарів-стоматологів доволі рідкісні. З потужним розвитком стоматології як галузі медицини, матеріали для використання та апаратура, досить зросли в якості. Проте, недоліки допустимі, і вони можуть призвести і до тяжких наслідків. Основною метою стало опрацювати причини лікарських помилок, їх класифікацію та правові наслідки. Матеріалами дослідження є Закон України «Основи законодавства України про охорону здоров‘я», зокрема ст 80, КК України ст 139, ст 140, ЦК України ст 11, ст. 16. Також були використані статистичні аналізи «Головного бюро судово-медичної експертизи МОЗ України».
Keywords: тези