Стан надання спеціалізованої медичної допомоги хворим на рак молочної залози у Запорізькій області в період з 2003 до 2008 р.р. - Шевченко, Анатолій Іванович; Шмикова, Олена Володимирівна; Воробйов, О. М. (Запорізький державний медичний університет, 2009)
Стан надання спеціалізованої медичної допомоги хворим на рак молочної залози в Запорізькій області за період 2003 — 2008 р.р. Актуальність проблем ракових пухлин молочної залози пояснюється не лише їх кількісним зростанням, але й відсутністю помітних зрушень у покращенні сучасної діагностики та результатах лікування хворих із вказаною патологією, визначенням об’єктивного прогнозу життя та рецидиву захворювання. У статті наведено порівняльний аналіз захворюваності раком молочної залози у Запорізькій області в період з 2003 по 2008 роки, оцінку вказаної лікувальної допомоги та вивчено можливості підвищення її ефективності хворим з вказаною патологією. Состояние оказания специализированной медицинской помощи больным раком молочной железы в Запорожской области в период за 2003 - 2008 г.г. Актуальность проблемы раковых опухолей молочной железы объясняется не только их количественным ростом, но и отсутствием заметных сдвигов в улучшении своевременной диагностики и результатах лечения больных с указанной патологией, определении объективного прогноза жизни и рецидива заболевания. В статье проведен сравнительный анализ заболеваемости раком молочной железы по Запорожской области в период с 2003 по 2008 годы, оценка оказанной лечебной помощи и изучены возможности повышения ее эффективности больным с указанной патологией. Breast cancer as an issue of the day is accounted not only for its numerical growth but also for absence of evident improvement in up-to-date diagnostics and treatment results of mentioned pathology, determination of objective life prognosis and disease relapse. In this article comparative analysis of breast cancer incidence through Zaporo2hian region during 2003-2008 years and evaluation of administered medical assistance are presented, and also the opportunities of its effectiveness increase to the patients with mentioned pathology are investigated.
Keywords: рак молочної залози; статистика; прогноз; спеціальні методи лікування; радіотермометрія; рак молочной железы; специальные методы лечения; радиотермаметрия; breast cancer; statistics; prognosis; special methods of treatment; radiothermometry