Хромато-мас-спектрометрична характеристика настоянки Thymus serpyllum L. - Корнієвський, Юрій Іванович; Пасенченко, К. О.; Корнієвська, Валентина Григорівна; Карпун, Євген Олександрович; Богуславська, Наталія Юріївна (Sheffield : Science and education LTD, 2019)
Чебрець повзучий – Thymus serpyllum L. представник родини ясноткові – Lamiaceae, який глибоко шанували давні греки, що дали йому назву Thymus, що означає «сила», «дух», його приносили в дар богині Афродіті і спалювали на жертовному вогні. Згораючи, рослина виділяла ароматичний дим, який піднімався до неба; на думку жерців, це означало, що боги прийняли жертву. Пагони чебрецю в оточенні бджіл зображували на лицарських шарфах
Keywords: чебрець повзучий; Thymus serpyllum L.; хімічний склад; сировина