Організація медичного забезпечення військово-морських сил України - Муляр, Володимир Федорович; Таран, О. В.; Березовський, Віктор Семенович; Перцов, Володимир Іванович (Запорізький державний медичний університет, 2011)
На підставі навчальної програми з дисципліни «Організація медичного забезпечення Військово-морських сил» в навчально-методичний посібник включені: основні питання щодо організації медичного забезпечення Військово-морських Сил, організації медичного забезпечення надводних кораблів, підводних човнів, аварійно-рятувальних і водолазних робіт, особливості медичного забезпечення спільних дій сухопутних військ, авіації та Військово-Морських сил. Розгляд цих питань дає можливість студентам – майбутнім офіцерам медичної служби запасу, отримати знання щодо сучасної організації медичного забезпечення Військово-Морських Сил, організації і порядку проведення морської медичної евакуації, передачі (прийому) поранених на кораблі та їх розміщенні, організації медичного забезпечення кораблів першого, другого, третього та четвертого рангів. Даний навчально-методичний посібник містить тести для самоконтролю знань студентами медичного факультету. За структурою і ступенем складності тести можуть бути рекомендовані для проведення поточного і підсумкового контролю знань студентами.