Аналіз змін активності молекулярно-генетичних регуляторів диференціювання ендокриноцитів підшлункової залози - Іваненко, Тарас Васильович; Винокурова, Антоніна Віталіївна; Абрамова, Тетяна Вікторівна (My University, 2021)
На сьогодні достатньо не вивчена активність генів-регуляторів або так званих «молекулярних мішеней», що беруть участь у визначенні та регуляції чисельності типів ендокріноцітов підшлункової залози (ПЗ) при різних екзогенних факторах (гіпоксична гіпоксія) і ендогенно сформованій патології (цукровий діабет (ЦД), артеріальна гіпертензія, ожиріння). Виходячи з вищесказаного, метою нашого дослідження стало вивчити літературні дані групи найбільш популярних і активних генів які беруть участь у формуванні ендокринного апарату ПЗ.