Стан поведінкових патернів, асоційованих із інтернет-користуванням, у хворих на залежність від алкоголю - Столяренко, Андрій Миколайович; Столяренко, А. Н.; Stoliarenko, A. N. (Харків : [б. в.], 2019)
Досліджено асоційовані із інтернет-користуванням поведінкові патерни у хворих із алкогольною залежністю. Визначено суб’єктивну значущість мережі Інтернет, часовитратність та змістовну наповненість користування нею зазначеними пацієнтами порівняно з психічно здоровими студентами. На підставі поведінкових патернів, пов’язаних із інтернет-користуванням, подано особливості мотиваційної сфери хворих. Установлено ризик виникнення інтернет-залежності в осіб із первинною залежністю від алкоголю. Исследованы ассоциированные с интернет-пользованием поведенческие паттерны у больных с алкогольной зависимостью. Определены субъективная значимость сети Интернет, времязатратность и содержательная наполненность пользования ею указанными пациентами по сравнению с психически здоровыми студентами. На основании поведенческих паттернов, связанных с интернет-пользованием, представлены особенности мотивационной сферы больных. Установлен риск возникновения интернет-зависимости у лиц с первичной зависимостью от алкоголя. Here, we studied the Internet use-associated behavioral patterns in patients with alcohol addiction. The subjective significance of Internet, the time expense and informative content of Internet use in these patients as compared with the mentally healthy students, were determined. Based on the characteristics of behavioral patterns, associated with Internet use, there were established the features of motivational sphere in such patients. The risk of occurrence of Internet addiction in patients with primary alcohol addiction was established.
Состояние поведенческих паттернов, ассоциированных с интернет-пользованием, у больных с зависимостью от алкоголя
State of behavioral patterns, associated with internet-use in patients with alcohol addiction
Keywords: залежність від алкоголю; інтернет-користування; наркологія; адикції; зависимость от алкоголя; интернет-пользование; наркология; аддикции; alcohol addiction; Internet use; narcology; addictions