Показники функції ендотелію у хворих на хронічний гепатит С з кріоглобулінемією на тлі противірусного лікування - Рябоконь, Юрій Юрійович; Андрейчин, Михайло Антонович; Абрамов, Андрій Володимирович; Іпатова, Домнікія Петрівна; Ryabokon, Yu. Yu.; Andreychyn, M. A.; Abramov, A. V.; Ipatova, D. P. (My University, 2014)
Досліджено динам іку вмісту кріоглобулінів, нітритів й L-аргініну у хворих на хронічний гепатит С з клініко-біохімічними проявами кріоглобулінемії на тлі противірусного лікування. Показано, що у хворих на хронічний гепатит С з кріоглобулінемією комбінована противірусна терапія супроводжувалася формуванням ранньої вірусологічної відповіді у 57,9 % пацієнтів та нормалізацією активності аланінаміно-трансферази в сироватці крові на 12-му тижні лікування у 84,2 % хворих. У хворих з ранньою вірусологічною відповіддю вміст кріоглобулінів був нижче, а вміст L-аргініну вище, ніж у пацієнтів, які не відповіли формуванням ранньої вірусологічної відповіді на противірусне лікування, що поєднувалося з регресом шкірних проявів геморагічного кріоглобулінемічного васкуліту.In work dynamics of the maintenance of cryoglobulins, nitrites and a L-arginine at patients with chronic hepatitis C with clinic-biochemical implications of a cryoglobulinemia during antiviral treatment is investigated. It is shown that at patients with chronic hepatitis C with a cryoglobulinemia the combined antiviral therapy was accompanied by formation of the early virologic answer at 57,9 % of patients and norm alization o f a ctiv ity of an alaninaminotranspherase at 84,2 % of patients. At patients w ith the early virologic answer the maintenance of cryoglobulins was lower, and level of a L-arginine was higher, than at patients who didn’t answer with formation of the early virologic answer to antiviral treatm ent that was com bined with retrogress of dermal implications of a hemorrhagic cryoglobulinemia vasculit
Indicators of endothelium function of at patients with chronic hepatitis C with cryoglobulinemia during antiviral treatment
Keywords: хронічний гепатит С; кріоглобулінемія; ендотеліальна функція; противірусне лікування; chronic hepatitis C; cryoglobulinemia; endothelial function; antiviral treat