Дослідження адаптогенної та тонізуючої дії похідного 5-тієніл-1,2,4-тріазол-ілтіо ацетатної кислоти - Саліонов, Володимир Олександрович; Березовський, А. В.; Пругло, Євген Сергійович; Панасенко, Олександр Іванович; Книш, Євгеній Григорович; Парченко, Володимир Володимирович (My University, 2015)
Проведено дослідження адаптогенної та тонізуючої дії натрій 2-(4-метил-5-(тіофен-2-іл)-4-Н-1,2,4-тріазол-3-ілтіо)ацетату на конях рисистих порід у віці 3-9 років, з масою тіла 450-550 кг. Встановлено, що досліджувана сполука при її внутрішньом’язовому введенні спортивним коням має виражену адаптогенну і тонізуючу дію. Сполуку можна рекомендувати для подальших доклінічних досліджень в якості нового адаптогенного засобу при фізичних навантаженнях, а також для оптимізації спортивних досягнень у тварин та теоретично у людей. Проведено исследование адаптогенного и тонизирующего действия натрий 2-(4-метил-5-(тиофен-2-ил)-4-Н-1,2,4-триазол-3-илтио)ацетата на лошадях рысистых пород в возрасте 3-9 лет, с массой тела 450-550 кг. Установлено, что исследуемое соединение при его внутримышечном введении спортивным лошадям имеет выраженное адаптогенное и тонизирующее действие и его можно рекомендовать для дальнейших доклинических исследований в качестве нового адаптогенного средства при физических нагрузках, а также для оптимизации спортивных достиженийу животных и теоретически у людей. Was studied adaptogenic and tonic action of sodium 2-(4-methyl-5-(thiophen-2-yl)-4-H-1,2,4-triazol-3-ylthio) acetate for trotter horse aged 3-9 years old with a body weight of 450-550 kg. Established that the compound in its intramuscular sport horses has a strong adaptogenic and tonic effect. The compound can be recommended for further preclinical studies as a new means of adaptogenic during exercise and to optimize sporting achievements in animals and in humans theory.
Keywords: 1,2,4-тріазол; адаптогенна дія; тонізуюча дія; 1,2,4-триазол; адаптогенное действие; тонизирующее действие; 1,2,4-triazol; adaptogenic action; tonic effect.