Пошук фармакологічних активних речовин серед ((4-аміно-5-(хінолін-2-іл)-4Н-1,2,4-тріазол-3-іл)тіо)ацетатної кислоти та її похідних - Зозулинець, Дар'я Миколаївна; Каплаушенко, Андрій Григорович (Харків : Вид-во НФаУ, 2020)
В світі існує величезна кількість різноманітних захворювань, яка кожного року тільки збільшується. Саме тому сучасна медицина та фармація використовує достатню кількість лікарських засобів, що відносяться до різних класів сполук. Створення нових високоефективних та малотоксичних лікарських засобів з широким спектром біологічної активності та незначною токсичністю є важливим завданням фармацевтичної науки. Значний інтерес під час пошуку біологічно активних речовин викликають гетероциклічні сполуки, а саме 3-тіо і 4-амінопохідні 1,2,4-тріазолу як потенційно біологічно активні речовини.