Клінічна ефективність метаболічної терапії в лікуванні хворих на хронічну ішемію головного мозку - Яркова, Світлана Володимирівна; Ревенько, Алла Василівна; Демченко, Аліна Вікторівна; Iarkova, S. V.; Revenko, A. V.; Demchenko, A. V. (Видавничий дім Медкнига, 2018)
Обстежено 57 хворих на дисциркуляторну енцефалопатію (ДЕ) І або ІІ стадії, з яких були виділені 2 групи, що відрізнялися методами лікування, а саме, із застосуванням Діфосфоцину в основній групі та без його застосування у контрольній. У пацієнтів досліджувалась церебральна гемодинаміка шляхом проведення дуплексного сканування екстра- та інтракраніальних артерій. Для оцінювання ефективності терапії використовувалися клініко-діагностичні шкали. Отримані дані свідчать, що у хворих на ДЕ після лікування Діфосфоцином відзначається вирогідне покращення показників гемодинаміки, регрес астенічних проявів, покращення самопочуття. 57 patients were examined with dyscirculatory encephalopathy (DE) of І or II the stages, from that 2 groups were abstracted, differing in the methods of treatment, namely, with the use of Difosfocin in a basic group and without using it in control group. The study of cerebral hemodynamics of the patients was carried through the duplex scanning of extra- and intracranial arteries. For the estimation of efficiency of therapy were used clinical-diagnostic scales. The obtained data testify that for the patients of DE after treatment of Difosfocin the reliable improvement of indexes of hemodynamics, regress of asthenic displays, improvement of feel, is marked.
Clinical efficiency of metabolic therapy in treatment of patients with a chronic cerebral ischemia
Keywords: цереброваскулярні захворювання; церебральна гемодинаміка; Діфосфоцин; cerebrovascular diseases; cerebral hemodynamics; Difosfocin