Аналітичні дослідження ропи озера "Солоного" смт Щасливцеве Генічеського району - Галиця, В. В.; Самко, Анатолій Васильович; Британова, Тетяна Сергіївна (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Ропа – це насичений розчин солей, який у природі зустрічається у лиманах та солених озерах. Солоність ропи більш ніж 50 проміле, що у півтори рази вище вмісту солі у воді світового океану. Концентрація та склад ропи можуть коливатися у залежності від гідрометеорологічних умов у різні пори року та протягом багатьох років. Ропа має більшу теплопровідність, ніж звичайна вода, що забезпечує її лікувальний вплив.
Keywords: тези