Досвід застосування навчальних інтернет-платформ під час змішаної форми навчального процесу на кафедрі госпітальної педіатрії - Леженко, Геннадій Олександрович; Пашкова, Олена Єгорівна; Резніченко, Юрій Григорович; Гиря, Олена Максимівна; Чудова, Наталя Ігорівна; Захарченко, Наталія Анатоліївна (Запорізький державний медичний університет, 2021)
В епоху активного використання інтелектуального потенціалу суспільства, що постійно розширюється, модернізуються і педагогічні технології викладання студентам медичних вузів. В умовах, які динамічно змінюються, відбувається формування загально-професійних компетенцій студентів, розвивається їх розумовий потенціал, формуються вміння самостійної роботи і придбання знань. В зв’язку з цим на сучасному етапі впровадження інноваційних освітніх технологій є невід’ємним компонентом освітньої діяльності. Використовуючи новітні інформаційні, педагогічні технології, методи навчання можна не просто визначати роль викладача, як носія знань, але й удосконалювати систему навчання в вищому медичному закладі, ініціюючи самостійну творчу роботу студента. Інноваційна діяльність педагогічних працівників заснована на осмисленні власного педагогічного досвіду з метою досягнення більш високих результатів, отримання нового знання, впровадження нової педагогічної практики. Це творчий процес з планування та реалізації педагогічних нововведень, спрямованих на підвищення якості освіти. Використання сучасних інформаційних технологій дозволяє перевести процес навчання на якісно вищий рівень. В результаті відбувається переорієнтація традиційного навчання на принципово новий рівень, де змінюється роль студента: він стає активним учасником освітнього процесу
Keywords: інтерактивне навчання; студенти медичного вузу; інтернетплатформи