Хронічні хвороби як вид залежності - Мацегорова, Ольга Євгенівна (Запорізький державний медичний університет, 2023)
Здоров’я – це головна цінність людського життя, про значущість якої розмірковували багато вчених і філософів. Одночасно, поряд зі своїми позитивними досягненнями, сучасна цивілізація негативно впливає на здоров’я людини і приводить до виникнення багатьох хронічних хвороб. Хронічні хвороби можуть призводити до зниження якості життя самої людини і всього суспільства, викликаючи залежність від хвороби.
Keywords: філософія здоров’я; медицина; хронічна хвороба; залежність