Перспектива фітохімічних досліджень в сучасній фармації - Стешенко, Яна Миколаївна (Х. : НФаУ, 2021)
Дослідження фіторесурсу є перспективним для сучасної фармакогнозії. Пошук лікарських рослин з максимальним накопиченням БАР та максимальним вегетативним періодом є основним завданням кафедри саме в науковому напрямку. Перспективним для дослідження є гідридний вид Thymus x citriodorus (Pers.) Schreb. var. «Silver Queen» (Чебрець). Чебрець лимоннозапашний – це природний міжвидовий гібрид чебрецю блошиного (Thymus pulegoides L.) та чебрецю звичайного (Thymus vulgaris L.), який в природних умовах широко розповсюджений у південній Франції.