Деякі перетворення 5-(5-бромфуран-2-іл)-4-метил-1,2,4-тріазол- 3-тіолів, фізико-хімічні властивості сполук - Парченко, Марина Вікторівна; Панасенко, Олександр Іванович (Х. : Національний фармацевтичний університет, 2019)
Синтетична органічна хімія відіграє величезну роль в житті будь-якої людини, маючи у своєму арсеналі багато перспективних класів сполук, хімічне моделювання яких призводить до створення нових речовин, які як об’єкти наукових досліджень є дуже перспективними [1, 2]. Окремої уваги заслуговує гетероциклічна система 1,2,4-тріазолу. 1,2,4-Тріазол та його похідні протягом багатьох років залишаються в полі зору науковців різних напрямів. Перш за все, зазначені похідні 1,2,4-тріазолу є цінними органічними сполуками [3]. Вони широко представлені у сучасному науковому світі як біологічно активні речовини, антикорозійні засоби, регулятори росту рослин, полімеризатори пластмас тощо [4]. Науковий потенціал похідних 1,2,4-тріазолу не викликає жодних сумнівів, тому перспектива подальшого моделювання цього гетероциклу за рахунок введення різних фармакофорних замісників має наукове пояснення та безсумнівні перспективи.