Проведення фармако-технологічних випробувань для таблеток «Гіпертрил» - Ангеліс, І. В.; Парнюк, Наталя Вікторівна (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Вступ. Серцево-судинні захворювання (ССЗ) є основною причиною смертності та інвалідності населення у більшості країн світу. Тому актуальним є створення нових вітчизняних лікарських засобів з гіпотензивною та протиішемічною дією. Науковцями НВО «Фарматрон» спільно із співробітниками кафедри фармацевтичної хімії ЗДМУ отримана нова оригінальна сполука – бромід 1-β-фенілетил-4-аміно-1,2,4-триазолію (умовна назва «Гіпертрил»). Мета дослідження. Розробка методики для проведення фармако-технологічних випробувань, а саме, тесту «Розчинення» для оригінального таблетованого лікарського препарату «Гіпертрил». Матеріал і методи. В дослідженнях використали таблетки «Гіпертрил» по 20 мг, отримані в «Лабораторії зі стандартизації і технології лікарських засобів» на кафедрі фармацевтичної хімії ЗДМУ. При проведенні тесту «Розчинення» використали прилад з лопаттю фірми Pharma Test PTWS 120D, Німеччина. Кількісний вміст гіпертрилу, який перейшов до розчину, у відсотках визначали методом ВЕРХ відповідно до вимог ДФУ (2 Вид., том 1 п. 2.9.3). Для досліджень використовували високоефективний рідинний хроматограф Bishoff з УФ-детектором.
Keywords: тези доповідей