Вирішення задачі збереження здоров’я студентів в умовах дистанційної освіти - Страхова, Оксана Петрівна; Рижов, Олексій Анатолійович (Київ : ІІТЗН НАПН, 2021)
Робота в ергатичному комп’ютерному середовищі складає специфічний вплив на функціональний стан людей. З часом, під постійним впливом такої роботи у людини можуть виникнути певні захворювання, внаслідок постійних перенавантажень деяких функціональних систем організму. Авторами розроблено інформаційно-вимірювальну систему моніторингу функціонального стану осіб що працюють в ергатичних системах. Вона побудована на базі контролю електрошкірних характеристик контрольних точок на тілі людини. Система визначає критичні зміни функціонального стану людей що працюють в ергатичному комп’ютерному середовищі – наприклад, студентів що навчаються дистанційно - дозволяє своєчасно реагувати на такі зміни, запобігаючи виникненню патологічних станів людини.
Keywords: дистанційне навчання; ергатична навчальна система; функціональний стан студента; електрошкірні характеристики