Оценка влияния санаторно-курортного лечения на особенности течения бронхиальной астмы у детей из различных экологических регионов с помощью Р-факторного анализа - Кобец, Т. В.; Стафеев, С. К.; Танага, В. А.; Стафеєв, С. К.; Танага, В. О.; Kobets, T. V.; Stafeev, S. K.; Tanaga, V. A. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
У детей с бронхиальной астмой в периоде ремиссии на этапе продолжительной санаторно-курортной реабилитации (на протяжении года) отметили достоверное увеличение ОФВ1, МОС 75, установили также улучшение показателей PQ и QTc, что свидетельствует о снижении риска развития опасных для жизни аритмий. У дітей із бронхіальною астмою в періоді ремісії на етапі тривалої санаторно-курортної реабілітації (протягом року) відзначили достовірне збільшення ОФВ1, МОС 75, встановили також покращення показників PQ і QTc, що свідчить про зниження ризику розвитку небезпечних для життя аритмій. The study showed that in children with bronchial asthma in remission at the stage of prolonged sanatorium rehabilitation (during the year), there was a signifi cant increase in FEV 1, MEF 75. As well as improved performance PQ and QTc, indicating a decrease in the risk of life-threatening arrhythmias.
Оцінка впливу санаторно-курортного лікування на особливості перебігу бронхіальної астми у дітей із різних екологічних регіонів за допомогою Р-факторного аналізу
Assessment of the impact of health resort treatment of asthma in children from different ecological regions with the p-factor analysis
Keywords: дети; бронхиальная астма; спирограмма; ЭКГ; Р-факторный анализ; діти; бронхіальна астма; спірограма; ЕКГ; Р-факторний аналіз; Children; bronchial asthma; spirogram; ECG; Р-factor analysis