Контрасоматогенний вектор в комплексній оцінці психологічного стану вагітних з екстрагенітальною патологією - Сюсюка, Володимир Григорович; Нечухаєва, І. О. (Запоріжжя : ДЗ «Запоріз. мед. акад. післядиплом. освіти», 2017)
Вступ. В оцінці типів ставлення до хвороби та лікуванні вагітних з хронічними соматичними захворюваннями, має принципове значення діагностика ролі психосоматичного компоненту. Це пов’язано з тим, що розповсюдження екстрагенітальної патології (ЕГП) в популяції вагітних досить високе і складає, незважаючи на молодий вік, не менше 50% [Медведь В.И. 2006]. Мета дослідження ‒ оцінити тип ставлення до хвороби та інших пов'язаних з нею особистісних відносин у вагітних з хронічними соматичними захворюваннями.