Профілактика розвитку порушень мікроекології слизових оболонок у дітей – мешканців промислового центру - Резніченко, Юрій Григорович; Ярцева, Марія Олександрівна; Reznichenko, Yu.; Yartseva, M. (My University, 2018)
У роботі наведено алгоритм прогнозування розвитку мікроекологічних порушень у дітей – мешканців промислового регіону. Встановлено вплив раннього переведення на змішане вигодовування та використання адаптованих сумішей, низького прибутку та поганих житлових умов, наявності у дитини анемії, проявів харчової алергії, захворювань нервової системи до 1 року, частих ГРЗ та призначення антибіотиків на розвиток дисбактеріозу. Ключові слова: діти, діагностичний алгоритм, фактори ризику, дисбактеріоз. In this article was include the influence of several microecological disturbances in industrial areas to the children. The influence of the earlier transition of formula of feeding and the using of the mixed formula also, the low socio-economical situation of the family, the presence of anemia, food allergy, CNS's disorders during the first year of life, frequent acute respiratory diseases and the using of antibiotics to disbiosis manifestation was established.
Keywords: діти; діагностичний алгоритм; фактори ризику; дисбактеріоз; infants; diagnostic algorythm; factors of risk; disbiosis