Вплив інгібітора НЗКТГ-2 дапагліфлозину на рівні адропіну в сироватці крові в пацієнтів із хронічною серцевою недостатністю та супутнім ЦД 2-го типу - Березін, О. О.; Фуштей, Іван Михайлович; Березін, Олександр Євгенійович (My University, 2023)
Адропін відіграє захисну роль у ремоделюванні серця, підтримуючи енергетичний метаболізм і гомеостаз води та пригнічуючи запалення. Низький циркулюючий рівень адропіну був позитивно пов’язаний з ризиком серцево-судинних захворювань і цукрового діабету (ЦД) 2 типу
Keywords: тези доповідей