Вибір оптимального режиму дозування статинів у хворих на гострий Q-інфаркт міокарда після тромболітичної терапії - Сиволап, Віктор Денисович; Кисельов, Сергій Михайлович; Алферов, А. О.; Сыволап, В. Д.; Киселев, С. М.; Алферов, А. А.; Syvolap, V. D.; Kyselov, S. M.; Alferov, A. A. (ЗДМУ, 2014)
У 67 хворих на гострий Q-інфаркт міокарда після тромболітичної терапії вивчили клінічний перебіг, коагуляційний та агрегаційний гемостаз, структурно-функціональні показники серця для визначення оптимального режиму дозування статинів. У хворих, які отримували середньо- і високодозові режими лікування статинами, відзначили легший перебіг захворювання, меншу частоту виникнення ускладнень, зниження згортальної здатності крові та вищу толерантність до фізичного навантаження на тлі збільшення потужності глобальної систолічної функції лівого шлуночка. У 67 больных острым Q-инфарктом миокарда после тромболитической терапии изучали клиническое течение, коагуляционный и агрегационный гемостаз, структурно-функциональные показатели сердца для определения оптимального режима дозирования статинов. У больных, получавших средне- и высокодозовые режимы дозирования статинов, отметили более легкое клиническое течение заболевания, меньшую частоту возникновения осложнений, снижение свертывающей способности крови и более высокую толерантность к физической нагрузке на фоне увеличения мощности глобальной систолической функции левого желудочка. In 67 patients with acute Q-wave myocardial infarction after thrombolytic therapy were included into the study. Clinical symptoms, coagulation and aggregation status, structural and functional parameters of the heart were studied to determine the optimal dosing regimen of statins. Patients treated by high- and medium-dosing regimens of statins noted mild clinical course of the disease and higher exercise tolerance. Lower incidence of complications, reduced blood coagulation abilities were detected on the background of increasing of the power of the global left ventricular systolic function.
Выбор оптимального режима дозирования статинов у больных острым Q-инфарктом миокарда после тромболитической терапии
Selecting of statins optimum dosage regimen in patients with acute Q-wave myocardial infarction after thrombolytic therapy
Keywords: Q-інфаркт міокарда; тромболітична терапія; статини; Q-инфаркт миокарда; тромболитическая терапия; статины; Q-wave myocardial infarction; thrombolytic therapy; statins