Національно-патріотичне виховання як складова навчального процесу у вищому навчальному закладі - Калашникова, Марина Юріївна (ЗОІППО, 2016)
У всі часи патріотизм був одним із найважливіших факторів у формуванні особистості студента, життєвих орієнтирів, його соціальної спрямованості. Сьогодні національно-патріотичне виховання у вищих навчальних закладах символізує зв’язок поколінь, відіграє важливу роль історичної спадковості. Розвиток особистості людини є як патріота є нерозривним з навчальним процесом, бо патріотичне виховання – це цілеспрямований процес взаємодії всіх структурних підрозділів інституту та студент, під час якого здійснюється освіта, розвиток індивіда, патріотичне виховання, регулюються норми поведінки
Keywords: національно-патріотичне виховання; вищі навчальні заклади; особистість людини; національна свідомість