Збереження енергії в нестаціонарних полях за допомогою адіабатичного інваріанту - Філіпенко, Ірина Іванівна; Луценко, В. Ю. (My University, 2023)
Мета роботи. Метою роботи є доведення факту, що адіабатичні інваріанти, подібно до закону збереження енергії, визначають умови стійкого стану системи, що підтверджується умовами квантування Бора-Зоммельфельда, які, в свою чергу, випливають із визначення адіабатичного інваріанту.