Передовий міжнародний досвід боротьби з фальсифікацією лікарських засобів: проблеми впровадження в умовах глобалізації - Костицький, В. В.; Лисенко, Т. В.; Мирний, Сергій Петрович (Харків : Право, 2019)
У статті висвітлено проблемні питання впровадження передового міжнародного досвіду боротьби з фальсифікацією лікарських засобів в умовах глобалізації. Кожна держава існує для людини, для захисту загальновизнаних прав та свобод. Підроблення медичної продукції та інші подібні злочини вимагають уваги в країнах Європи, Азії, Північної та Південної Америки, Африки, Австралії і Океанії. Навіть в країнах «великої сімки», а саме в Сполучених Штатах Америки, Японії, Німеччині, Ф ранції, Великій Британії, Італії та Канаді зазначені злочини мають місце. В розвинених країнах Європи, таких як: Нідерланди, Бельгія, Швеція, Швейцарія, Фінляндія, Норвегія, Данія, Австрія, фальсифікація не є виключенням. Зазначена проблема є глобальною в медичному праві, адже поширюється на весь світ, а негативні наслідки даного злочину несуть за собою тяжкі результати, які впливають на життя та здоров’я людей.
Keywords: фальсифікація лікарських засобів; глобалізація; діджиталізація