Визначення вмісту каротиноїдів у суцвіттях чорнобривців розлогих - Малюгіна, Олена Олександрівна; Мазулін, Олександр Владиленович; Мазулін, Георгій Владиленович; Смойловська, Галина Павлівна; Логвін, П. А.; Малюгина, Е. А.; Мазулин, А. В.; Мазулин, Г. В.; Смойловская, Г. П.; Логвин, П. А.; Malyugina, E. A.; Mazulin, A. V.; et al. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Методом спектрофотометрії за допомогою приладу Specord-200 Analytic Jena UV-vis при довжині хвилі 450 нм встановили, що найбільші концентрації біологічно активних каротиноїдів накопичують суцвіття низькорослих сортів роду Tagetes L.: Голдкопфен (159,25±15,93 мг%), Орандж флейм (156,0±15,61 мг%), Кармен (144,4±14,5 мг%) та Фієста (143,5±14,33 мг%). Методом спектрофотометрии с помощью прибора Specord-200 Analytic Jena UV-vis при длине волны 450 нм установили, что наивысшие концентрации биологически активных каротиноидов накапливают соцветия низкорослых сортов рода Tagetes L.: Голдкопфен (159,25±15,93 мг%), Орандж флейм (156,0±15,61 мг%), Кармэн (144,4±14,5 мг%) и Фиеста (143,5±14,33 мг%). The spectrophotometric analysis of carotenoid content in Tagetes L. using a Specord-200 Analytic Jena UV-vis with wave-length 450 nm were described in presented article. We determined, that the most contents of biological active carotenoids exist in the inflorescences of the low-growingcultivars of the genus Tagetes L., such as Gold kopfen (159,25±15,93 mg%), Orange flamme (56,0±15,61 mg%), Carmen (144,4±14,5 mg%) and Fiesta(143,5±14,33 mg%).
Определение содержания каротиноидов в соцветиях бархатцев распростертых
The study of the carotenoid content in the inflorescences of the spreading marigold
Keywords: каротиноїди; чорнобривці; Tagetes patula L.; β-каротин; каротиноиды; бархатцы; carotenoids; marigold; β-carotin