Дистанційні технології в системі підвищення кваліфікації фахівців фармації - Білай, Іван Михайлович; Красько, Микола Петрович; Остапенко, А. О.; Демченко, Валерій Олегович (Івано-Франківський національний медичний університет, 2018)
Ми живемо в період техногенної революції, викликаної винаходом комп’ютерів, які відкривають безмежні можливості практично у всіх областях теорії і практики. Як відомо, будь- які інновації вимагають великої кількості професійних, високоосвічених фахівців, які мають необхідні теоретичні знання і практичні навички для впровадження в життя сучасних технологій. Підготовка таких фахівців покладена на вищі навчальні заклади, і вони прекрасно справляються з цим завданням, проте темпи науково-технічного прогресу такі, що будь-який фахівець, щоб відповідати необхідному рівню професійної підготовки, повинен поповнювати свій багаж знань протягом усього життя в навчальних закладах післядипломної підготовки. Сфера діяльності медичних і фармацевтичних працівників спрямована на найцінніше, що є у людини — здоров’я, тому лікар і провізор вчаться все життя. Сучасна система підготовки фахівців фармації і лікарів в Україні передбачає підвищення кваліфікації один раз в 5 років. Однак, вона пов’язана з такими негативними моментами як відрив працівника від виробництва, а часто і від місця проживання, старіння інформації від курсів до курсів, значні організаційні витрати на проведення циклів удосконалення, недостатня візуалізація і індивідуалізація процесу навчання, занижена мотивація і самоорганізація і т. д. Подолати ці проблеми може активне впровадження в навчальний процес дистанційних форм навчання.
Keywords: тези доповідей