Спектрофотометричне визначення амлодипіну у таблетках «Амлодипін САНДОЗ» 5 мг - Малецька, Олена Романівна; Васюк, Світлана Олександрівна (Харків : НФаУ, 2021)
Амлодипін — синтетичний препарат, що є похідним дигідропіридину та належить до групи блокаторів кальцієвих каналів, для перорального застосування. За даними літератури, для кількісного визначення амлодипіну найчастіше використовують спектрофотометрію, хемілюмінесцентний аналіз та хроматографічні методи аналізу. На сучасному етапі розвитку фармацевтичного аналізу спектрофотометрія у видимій області спектра є одним з найбільш розповсюджених та економічно виправданих фізико-хімічних методів. Виходячи з цього, розширення асортименту кольорореагентів для спектрофотометричного визначення АФІ є актуальним.