Периоперационная опасность при кесаревом сечении - Кривокрисенко, Ю. А.; Кривокрисенко, Ю. О.; Krivokrysenko, Yu. A. (My University, 2005)
Проведено определение угрозоопасности и критичности изменений биологоческой целостности организма (БЦО) при кесаревом сечении в условиях сбалансированной внутривенной анестезии с IIВ Л. Исследование включало изучение гемодинамики, транскапиллярного обмена, метаболизма и биоустойчивости на этапах анестезии и периоперационной интенсивной терапии (ИТ). Проведено визначення загрозонебезпеки та критичності змін біологічної цілісності організму при кесаревому розтині в умовах збалансованої внутрішньовенної анестезії зі штучною вентиляцією легенів. Дослідження складало вивчення гемодинаміки, транскапілярного обміну, метаболізму та біостійкості на етапах анестезії та периопераційної інтенсивної терапії. Research of danger of 20 Caesarean operations, which were performed in conditions of intravenous balanced anesthesia, was held. The research in-cluded determination of changes of haemodinamics, transcapillary ex-change, metabolism and biostability on stages of anesthesia and pe-rioperational intensive therapy.
Пернопераційна небезпека при кесаревому розтині
Perioperational danger of caesarean operation
Keywords: органопротективность; биологическая целостность организма; кесарево сечение; органопротективність; біологічна цілісність організму; кесарів розтин; organoprotectivity; biological integrity of organism; caesarean operation