Статистичне прогнозування попиту на протиепілептичні препарати в Україні на основі регресійного аналізу (2026-2027 роки) - Борисенко, Н. М.; Бушуєва, Інна Володимирівна (My University, 2025)
У статті представлено статистичне прогнозування попиту на протиепілептичні препарати ПЕП в Україні з використанням множинного регресійного аналізу. На основі історичних даних за 2018–2025 роки оцінено вплив кількості хворих на епілепсію, цін на ПЕП та доходів населення. Прогноз на 2026–2027 роки вказує на стабільне зростання попиту, що має значення для оптимізації фармацевтичного забезпечення.
Keywords: протиепілептичні препарати; прогнозування; регресійний аналіз; попит; епілепсія; фармацевтичний ринок