Використання філософської методології у сучасній психотерапії (на прикладі метода логотерапії Віктора Еміля Франкла) - Кандибей, Вероніка Костянтинівна; Утюж, Ірина Геннадіївна (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Що таке професія лікаря? Це в першу чергу гуманність, відданість усім серцем і душею власній справі, вміння співчувати та відчувати біль іншої людини. І як важливо йти в цю професію саме за покликом серця, а не за чиєюсь настановою. Вже з перших рядків знайомства з творчістю Віктора Еміля Франкла – видатного австрійського психіатра, психолога, невролога, колишнього в’язня нацистських концентраційних таборів я відчула та побачила в ньому всі необхідні та вкрай важливі якості для того, щоб із гідністю носити звання справжнього лікаря. У нашому жорстокому світі зараз так не вистачає доброти та милосердя, й саме справжній лікар має нести ці якості в собі, стати порятунком, тим вогником надії для свого пацієнта. Кожен лікар має насамперед лікувати духовну сторону людської особистості, а не тільки спрямовувати свої сили та знання на лікування фізичного аспекту хвороби. І для того, щоб якомога краще зрозуміти весь біль і розпач хворої людини, надати їй надію та врятувати її, на мою думку, кожен лікар має бути ознайомлений з методом логототерапії Віктора Франкла – методом екзистенційного психоаналізу, що лежить в основі створення Третьої Віденської школи психотерапії.
Keywords: тези доповідей