Порівняльний аналіз смертності населення України та держав-членів Європейського Союзу та США - Пелішенко, С. (Запорізький національний університет, 2016)
Демографічна ситуація в Україні залишається вкрай напруженою, а темпи скорочення населення – найбільші у Європі. Загальні демографічні втрати за роки незалежності України досягли 6,5 млн., що перевищує чисельність населення у 12 з 28 держав-членів Європейського Союзу, зокрема Данії, Ірландії, Латвії, Литви, Словаччини, Хорватії, Фінляндії тощо. Мета роботи: проаналізувати показники загальної смертності населення України, Запорізької області, держав-членів Європейського Союзу та США, а також за основними причинами смерті (від новоутворень, хвороб системи кровообігу та зовнішніх причин); охарактеризувати основні динамічні зміни та визначити відмінності показників смертності міського та сільського населення Запорізької області.
Keywords: тези доповідей