Особливості експресії кортикотропін-рилізинг гормону у щурів лінії Wistar за умов розвитку експериментального цукрового діабету - Каджарян, Єлизавета Віталіївна; Грекова, Тетяна Анатоліївна (Харківський національний медичний університет, 2019)
Експериментальний діабет у щурів призводить до розвитку гіперглікемії, зростання продукції гіпоталамічного КРГ і підвищення концентрації кортикостерону в крові, який, будучи контрінсулярним гормоном, погіршує гіперглікемію при ЦД.