Особливості перебігу ішемічної хвороби серця, асоційованої з метаболічним синдромом, на тлі тривожно-депресивних розладів - Мануйлов, С. М. (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Ішемічна хвороба серця (ІХС) залишається провідною причиною інвалідизації та смертності населення. Дослідження факторів, що впливають на прогноз та ефективність лікування ІХС, є актуальною темою сучасних наукових досліджень. При поєднанні тривожно-депресивних розладів (ТДР) з компонентами метаболічного синдрому (МС) очікується сумація їх ефекту, що може суттєво вплинути на прогноз пацієнтів з ІХС. Мета дослідження: встановити вплив супутніх тривожно-депресивних розладів на особливості клінічного перебігу ІХС, коморбідної з метаболічним синдромом.
Keywords: тези доповідей