Дослідження протимікробних властивостей нанокомпозиту "Високодисперсного кремнезему-кластерів срібла", препарату "Силікс" і срібла нітрату - Савченко, Д. С. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Досліджено протимікробні властивості нанокомпозиту срібла. Результати свідчать про високу активність досліджуваної речовини проти тестових штамів мікроорганізмів. Исследованы противомикробные свойства нанокомпозита серебра. Результаты свидетельствуют о высокой активности исследуемого вещества против тестовых штаммов микроорганизмов. Antimicrobial properties of silver nanocomposite were studied. The results show high activity of the investigated substance against test strains of microorganisms.
Keywords: наночастинки срібла; високодисперсний кремнезем; нанокомпозит; протимікробні властивості; наночастицы серебра; высокодисперсный кремнезем; нанокомпозит; противомикробные свойства; silver nanoparticles; fine-grained silica; nanocomposite; antimicrobial properties