Оптимізація педагогічного процесу через створення інформаційно-освітнього середовища та її насичення інтерактивними, контекстними методами - Мурзіна, Олена Анатоліївна; Разнатовська, Олена Миколаївна; Мурзина, Е. А.; Разнатовская, Е. Н. (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Вступ. В умовах розвитку сучасних інформаційно-комунікаційних технологій підготовка висококваліфікованих фахівців у вищих навчальних закладах до професійної діяльності можлива тільки при створенні інформаційно- освітнього середовища. Відповідно до Законів України «Про вищу освіту», «Про основні засади розвитку інформаційного Суспільства в Україні на 2007-2015 роки», Концепції впровадження медіа освіти в Україні, Концепції розвитку та впровадження новітніх інформаційно-комунікаційних технологій в систему освіти і «стратегії розвитку інформаційного Суспільства в Україні» (№ 386-р), створення інформаційно-освітнього середовища (ІОС) здійснюється за рахунок оснащення ВНЗ електронними засобами навчання і телекомунікаційними засобами доступу до інформаційно-освітніх ресурсів. Тому використання ІОС є одним з головних напрямків оптимізації навчального процесу студентів Мета: провести аналіз наявних умов застосування ІОС, які доповнюють взаємодію педагогів та студентів інтерактивними формами спілкування.
Keywords: інформаційно-освітнє середовище; оптимізація навчального процесу; професійне навчання; інноваційно освітня технологія; тези