Псевдоморфоз психічної патології в інтернет-просторі на прикладі псіоператорів: клінічний розбір та психопатологічна інтерпретація - Дегтяренко, В. Р. (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Усі відомі психіатрії патологічні стани, синдроми та нозологічні одиниці з плином часу зазнають істинного, терапевтичного та псевдопатоморфозу, що значно ускладнює детекцію психічної патології у культуральному континуумі сьогодення. У зв'язку з переміщенням значної частини соціального життя та комунікативних практик до мережі Інтернет, чимало психопатологічних феноменів зазнали псевдоморфозу в інтернет-просторі. Хворі зі схожою симптоматикою об’єднуються в інтернет-товариства, індукуючи та взаємопотенціюючи одне одного, та подекуди створюючи спільний маревний світогляд. Так, синдром психічного автоматизму зазнає псевдоморфозу в інтернет-просторі, призводячи до значного розповсюдження ідей про псіопів та псітероризм. Мета дослідження полягає у висвітленні псевдоморфозу синдрому Кандинського- Клерамбо в інтернет-просторі шляхом клінічного розбору та психопатологічної інтерпретації контенту інтернет-спільнот, форумів та груп у соціальних мережах, присвячених проблематиці психотероризму та псіоператорам.
Keywords: тези доповідей