Використання онлайн курсу з дисципліни «Загальна практика – сімейна медицина» для самостійної роботи студентів у запорізькому державному медичному університеті - Михайловська, Наталія Сергіївна; Олійник, Тетяна Вікторівна; Міняйленко, Любов Євгеніївна; Кулинич, Таміла Олегівна (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Підвищити ефективність самостійної роботи студентів на клінічних кафедрах медичного університету можливо шляхом впровадження в позааудиторну роботу дистанційних навчальних технологій. Найбільшу популярність серед зарубіжних платформ для їх створення мають Coursera, Udacity і edX. Впровадження відкритих онлайн курсів відкриває нові можливості для безперервного навчання майбутніх фахівців, забезпечує підвищення ефективності освіти, покращує рівень знань, сприяє саморозвитку студентів,вдосконаленню отриманих ними навичок, слугує прекрасним помічником для викладача щодо контролю якості засвоєння матеріалу студентом. Дистанційний доступ до освітніх ресурсів усіх кафедр також дозволяє досягти реальної міждисциплінарної інтеграції та підтримувати необхідний рівень фундаментальних знань у молодих фахівців з урахуванням їх конкретної спеціалізації.
Keywords: дистанційна освіта; онлайн курси; самостійна робота студентів