Визначення показника рівня «математизації» на прикладі результатів порівняльного аналізу навчальних дисциплін «Вища математика і статистика», «Фармакологія», «Клінічна фармакологія» - Прокопченко, Олександр Євгенович; Кожан, Олена Євгеніївна; Мікаєлян, Геннадій Ромеович; Приходько, Олександр Васильович (Тернопільський державний медичний університет імені І. Я. Горбачевського, 2019)
«Вища математика і статистика» є загально визнаною фундаментальною навчальною дисципліною. Враховуючи, за формальними ознаками, існуючі міжпредметні зв’язки запропоновано до розгляду визначення та аналіз поняття «Рівень математизації», що характеризує ступінь «проникнення» математичного понятійного апарату та прикладних математичних знань в профільні дисципліни. «Математизація» як поняття означає ступінь використання математичних термінів та понять в навчальному процесі. Рівень математизації це не лише констатація самого факту застосування математики, але допоміжний показник або фактор який дозволяє поєднувати дисципліни на рівні міжпредметних зв'язків, надаючи перспективні методи опрацювання навчальної та прикладної інформації.
Keywords: матеріали конференцій