Невідомі технології давніх цивілізацій. Трепанація у давні часи - Данилова, Д. О. (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Робота є актуальною, оскільки вивчення невідомих медичних технологій стародавніх цивілізацій дозволить людству зробити колосальний прорив у галузях не тільки медицини, але і науки та техніки. Метод дослідження – огляд літератури і відеоматеріалів по темі з глобальних електронних інформаційних систем, дослідження археологічних артефактів, наданих дослідницькою групою запорізького археолога Кіма Гуленка. Мета і завдання дослідження - 1) визначити факти застосування давніми цивілізаціями технологій, близьких по розвитку до сучасних, а в деяких випадках і тих, що значно перевершують їх рівень на прикладі «неолітичного трепанаційного феномену»; 2) передбачити їх походження 3) виявити значимість цих недостатньо вивчених технологій котрі не афішуються офіційною наукою для людства; 4) а також рекомендувати можливість їх застосування в сучасній медичній науці і техніці.
Keywords: тези доповідей