Порівняльна характеристика острівців лангерганса у статевозрілих та старих щурів-самців лінії SHR і Wistar - Грекова, Тетяна Анатоліївна (My University, 2010)
У статті наведено морфологічний аналіз панкреатичних острівців та клітин у х складі, які продукують інсулін, глюкагон, соматостатин та амілін щурів-самців ліні SHR зі спонтанним розвитком гіпертензі і Wistar у віковій динаміці. Age-related morphological analysis of pancreatic islets cells which produce insulin, glucagon, somatostatin and amylin in rats with spontaneous hypertension development SHR and Wistar is represented in the article.
Comparative characteristic of langerhans islet in pubertal and aged male rats SHR and Wistar
Keywords: панкреатичні острівці; спонтана гіпертензія; інсулін; глюкагон; соматостатин; амілін; pancreatic islets; spontaneous hypertension; insulin; glucagon; somatostatin; amylin