Фармакоекономічне обгрунтування та технологічні аспекти створення лікарської форми з трифузолом - Борисенко, Наталія Миколаївна; Borysenko, N. M. (Запорізький державний медико-фармацевтичний університет, 2024)
Дисертаційну роботу присвячено дослідженню сучасного стану фармацевтичного ринку ветеринарних лікарських засобів, що застосовуються у терапії вірусних захворювань; фармакоекономічній оцінці раціональності використання імуностимулюючих ветеринарних лікарських засобів у комплексному лікуванні та профілактиці захворювань птиці; хіміко- технологічним аспектам виготовлення ветеринарного препарату трифузол (умовна назва) 2,5% розчину для ін’єкцій з діючою речовиною піперидиній 2- [5-(фуран-2-іл)-4-феніл-1,2,4-триазол-3-ілтіо]ацетату. У результаті проведеного аналізу літературних джерел узагальнено дані щодо хімічних властивостей та біологічної активності похідних 1,2,4-триазолу; деяким реакціям 1,2,4-триазолів, їх хімічних властивостей, перетворення та біологічних властивостям похідних 1,2,4-триазолу. The dissertation is devoted to the study of the current state of the pharmaceutical market of veterinary drugs used in the treatment of viral diseases; pharmacoeconomic assessment of the rationality of the use of immunostimulating veterinary drugs in the complex treatment and prevention of poultry diseases; chemical and technological aspects of manufacturing Trifuzol 2.5% solution for injection with the active ingredient piperidinium 2[5%furan2ylHlphenyll,2,4triazol3ylthio]acetate. As a result of the literature analysis, the data on the chemical properties and biological activity of 1,2,4-triazole derivatives; some reactions of 1,2,4-triazoles, their chemical properties, transformation and biological properties of 1,2,4-triazole derivatives are summarized.
Pharmacoeconomic justification and technological aspects of creating a dosage form with trifuzol
Keywords: маркетингові дослідження; фармацевтичний ринок; сегментація ринку; лікарські засоби; фармакоекономічні дослідження; АВС- аналіз; фармацевтичне забезпечення; методи контролю якості; імуностимулююча активність; спектрофотометрія; аналіз; лікарська форма; ін'єкційний розчин; фармацевтична розробка; технологія виробництва; marketing research; pharmaceutical market; market segmentation; medicinal products; pharmacoeconomic research; ABC - analysis; pharmaceutical supply; quality control methods; immunostimulating activity; spectrophotometry; analysis; dosage form; injection solution; pharmaceutical development; production technology