Неврологія. Нейростоматологія : навч.-метод. посіб. для студ. IV курсу III мед. ф-ту спец. 221 «Стоматологія» - Козьолкін, Олександр Анатолійович; Візір, Ірина Володимирівна; Сікорська, Марина Володимирівна (Запорізький державний медичний університет, 2023)
У навчально-методичному посібнику «Неврологія, в т. ч. нейростоматологія» викладені сучасна класифікація, основні аспекти патогенезу, діагностики, лікування хворих з неврологічними проявами стоматологічних захворювань. Основне місце серед аналогічних синдромів, зумовлених ураженням черепних нервів, належить патології трійчастого нерва. В посібнику розглянуті питання діагностики і лікування невралгії, трійчастого нерва, окремих його гілок. Дентальної плексалгії, вегетативних прозопалгій. Детально описані гангліоніти вушного, крилопіднебінного, війкового, під’язикового, піднижньо-щелепного вузлів, наведені схеми лікування кожного з них. Невропатія лицьового нерву посідає друге місце серед патології черепних нервів в стоматологічній практиці. В посібнику наведені основні синдроми та захворювання лицьового нерву, окремих гілок та вузлів. Значне місце відведено невропатіям черепних нервів – під’язикового, верхнього гортанного, вушного, барабанного та інших. Таким чином, даний навчально-методичний посібник буде сприяти підвищенні якісної успішності навчання студентів-стоматологів, покращенню діагностики і лікуванню захворювань нервової системи.