Аспекти поведінки обдарованих дітей та принципи побудови навчальних програм на основі комплексних міждисциплінарних зв’язків - Лукіна, Ганна Михайлівна; Мікаєлян, Геннадій Ромеович (My University, 2022)
У статті наводяться основні особливості поведінки обдарованих дітей, ознаки обдарованості, різні визначення та уявлення про обдарованість. Зазначені мотиваційні та інструментальні аспекти поведінки обдарованих учнів. Інструментальний - характеризує способи їх діяльності. Мотиваційний -характеризує ставлення дитини до тієї чи іншій стороні дійсності, а також до своєї діяльності. Описані принципи побудови програм для обдарованих дітей, їх особливості та різновиди. Підкреслена роль навчальних закладів як справжніх місць розвитку обдарованості дитини.