Фізична терапія в клініці внутрішніх хвороб - Капшитар, Наталія Ігорівна; Бондаренко, Олексій Петрович; Богослав, Тетяна Вікторівна; Назаренко, Олена Валеріївна (Запорізький державний медичний університет, 2022)
Навчальний посібник «Фізична терапія в клініці внутрішніх хвороб»» містить матеріали для підготовки студентів 1 курсу магістратури ІІІ медичного факультету до практичних занять в межах навчальної дисципліни «Фізична терапія в клініці внутрішніх хвороб» освітньопрофесійної програми «Фізична терапія, ерготерапія» з підготовки здобувачів другого (магістерського) рівня у галузі знань 22 «Охорона здоров’я» за спеціальністю 227 «Фізична терапія, ерготерапія». В даному навчальному посібнику висвітлено сучасні погляди на етіологію, патогенез, класифікації, клінічну картину, критерії діагностики основних захворювань в клініці внутрішніх хвороб. Наведено основні методи фізичної терапії та ерготерапії що використовуються при реабілітації пацієнтів з захворюваннями дихальної, травної, серцевосудинної, опорно-рухової, сечо-видільної системи.
Keywords: фізична терапія; внутрішні хвороби