Бактеріостатична активність ефірної олії з трави Inula britannica L. - Єренко, Олена Костянтинівна (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Вступ. Фармакологічна активність фітопрепаратів пов’язана з тим, що вони містять комплекс БАР, насамперед ефірних олій, які здатні пригнічувати ріст багатьох видів мікроорганізмів, грибів, вірусів Перспективними об’єктами для фітотерапії є представники роду Inula L. Мета дослідження: вивчення антимікробної дії ефірної олії з трави Inula britannica L. Матеріал та методи. Бактеріостатичну активність серій ефірної олії оману британського вивчали бактеріологічним методом до клінічних і музейних штамів бактерій. Дослідження виконали якісним методом за допомогою паперових дисків, що просочені ефірною олією. У дослідній роботі використовували музейні штами бактерій, а також збудники, котрі виділені з клінічного матеріалу від хворих та ідентифіковані за морфологічними та патогенними ознаками.
Keywords: тези доповідей