Тh17-клетки и их роль в развитии аутоиммунных заболеваний - Камышный, А. М.; Гриневич, И. В.; Деген, А. С.; Топол, И. А.; Буга, Т. М.; Камишний, Олександр Михайлович; Гриневич, Інна Володимирівна; Деген, Анна Сергіївна; Топол, Інна Олександрівна (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Огляд літератури з власними даними присвячений опису фенотипу, механізмів розвитку і диференціювання нової субпопуляції Т-хелперів – Th17-клітин. Показано, що Тh17 беруть участь у патогенезі аутоімунних, запальних та алергічних захворювань, а також захищають організм від позаклітинних мікробів і паразитів. Обзор литературы с собственными данными посвящен описанию фенотипа, механизмов развития и дифференцировки новой субпопуляции Т-хелперов – Th17-клеток. Показано, что Тh17 участвуют в патогенезе аутоиммунных, воспалительных и аллергических заболеваний, а также защищают организм от внеклеточных микробов и паразитов. Review of the literature with own data is devoted to description the phenotype, the mechanisms of development and differentiation of new subpopulation of T-helper cells – Th17-cells. It has been shown that Th17-cells are involved in the pathogenesis of autoimmune, inflamatory and allergic diseases, as well as they protect against extracellular bacteria and parasites.
Keywords: Th17-клітини; RORγt; аутоімунні захворювання; Th17-клетки; RORγt; аутоиммунные заболевания; Th17-cells; RORγt; autoimmune diseases