Порушення ритму серця та провідності - Cиволап, Віктор Денисович (Запорізький державний медичний університет, 2016)
У посібнику наведені навчально-методичні матеріали щодо сучасних уявлень про порушення ритму серця та провідності, обґрунтовано актуальність проблеми, наведено критерії клінічної та інструментальної діагностики, принципи та алгоритми невідкладної допомоги, тактику лікування на всіх етапах курації хворих згідно вимог програми навчальної дисципліни «Внутрішня медицина» та курсу за вибором «Актуальні питання кардіології», спеціальності: 7.12010001 «Лікувальна справа». Матеріали посібника сприятимуть студентам кращому опануванню навичками та вміннями за темою аритмій серця. Необхідність підготовки посібника обумовлена бажанням значної кількості студентів–випускників більш детально ознайомитись та оволодіти знаннями, навичками щодо актуальних питань діагностики найбільш розповсюджених захворювань, невідкладних станів в кардіології та їх електрокардіографічної діагностики на заняттях по курсу за вибором «Актуальні питання кардіології».
Keywords: кардіологія; аритмії