Розробка технології виробництва вагінальних супозиторіїв з ефірною олією чебрецю - Фуклева, Лариса Анатоліївна; Пучкан, Любов Олександрівна; Гречана, Олена Володимирівна; Fukleva, L. A.; Puchkan, L. О.; Grechana, О. V. (My University, 2019)
У статті розглядається розробка оптимального складу вагінальних супозиторіїв з ефірною олією чебрецю 0,2 г на гідрофільній основі, що забезпечує інтенсивне вивільнення лікарської речовини та високі реологічні та фармако-технологічні властивості. Підібрана оптимальна рецептура супозиторіїв, що включає в себе ефірну олію чебрецю, пропіленгліколь, поліетиленоксид-400, проксанол-268 та твін-80. Розроблена технологічна схема процесу. Запропонована раціональна технологія виготовлення вагінальних супозиторіїв в заводських умовах. The article considers the development of the optimal composition of vaginal suppositories with thyme essential oil 0.2 g on a hydrophilic basis, which provides intensive drug release and high rheological and pharmaco-technological properties. The optimal formulation of suppositories is selected, which includes thyme essential oil, propylene glycol, polyethylene oxide-400, proxanol-268 and tween-80. The technological scheme of the process is developed. The rational technology of manufacturing vaginal suppositories in factory conditions is offered.
The studying of technology of production of the vaginal suppositories with thyme essential oil
Keywords: ефірна олія; супозиторії; Thymus vulgaris L.; essential oil; suppositories